Het Schip

De ELEGANT werd in 1889 als vrachtschip in de Nederlandse provincie Zuid-Holland gebouwd  en kan terugkijken op meer dan 100 jaar zeilavontuur! In 1994 werd het omgebouwd tot een comfortabel charterschip en is sindsdien meermaals  geoptimaliseerd. Sinds november 2017 is de ELEGANT eigendom van onze rederij.

Op onze meerdaagse reizen biedt ons schip plaats aan 30 gast bemanningsleden en op dagtochten voor maximaal 55 personen, die dan onvergetelijke zeilavonturen samen met ons kunnen beleven. In de zomermaanden veroveren we de Oostzee vanuit Kiel of Stralsund en in het laagseizoen de Nederlandse of Friese kust. Vanuit Harlingen of Workum verkennen we, naast het IJsselmeer en het Nationaal Park Waddenzee, ook de Noordzee.

 

De cabines

De tijd van de hangmatten is voorbij! Tegenwoordig is de Elegant uitgerust met 30 comfortabele bedden, verdeeld over 8 ruime 2 persoons hutten, een 1-persoonshut en drie 4 persoonshutten. Alle hutten zijn uitgerust met een eigen wastafel met stromend warm en koud water, stopcontacten (220V) en centrale verwarming. Bovendien is er voldoende opslagruimte beschikbaar voor al uw persoonlijke bezittingen.

De Salon

Benedendeks, beschikt ons schip over een stijlvolle salon, waar U met de gehele groep kan vertoeven. Mocht het weer en de omstandigheden het niet toelaten om aan dek te verblijven dan kan men in de ruime en rustieke salon, gezamenlijk eten, bijkletsen, elkaar leren kennen of gewoon heerlijk genieten van een boek. Voor vergaderingen en seminars is moderne conferentieapparatuur op aanvraag beschikbaar. Voor bv. lekker borrelen of op een andere manier uw dorst lessen, hebben we een kleine bar met biertapinstallatie en een frisdrankenkoelkast beschikbaar. En tegen eventuele eenzaamheid en verveling helpt onze kleine bibliotheek met spannende boeken en verschillende bordspellen.

De keuken

Herman van Linschoten is niet alleen eigenaar en kapitein, maar ook een bedreven en vakbekwame kok! Door dit toeval vindt men op de Elegant een moderne keuken die weinig te wensen overlaat. Er is een gasfornuis met zes branders, een grote oven, een vaatwasser en een koffiezetapparaat. En natuurlijk beschikt het schip over ruime koelfaciliteiten en een opslagruimte met een grote vriezer

Waar is de ELEGANT - met Marine Traffic